Wintercolumn

Deze blog wordt bijgehouden door de webmaster. Wilt u reageren, mail dit naar info(at)baarn.groei.nl.

november Halverwege deze maand is er een ALV en een lezing van Joost Hut wat er nog zoal te doen is in de tuin dit najaar. We zijn benieuwd. Afgelopen zaterdag was ik weer op de landelijke AV. Dit keer was het in Mariënhof te Amersfoort. Een mooie oude locatie aan de Stadsring die prima voor zo'n 130 leden toegankelijk was. De vergadering begon om 10.30 uur en er werd strak naar de agenda gekeken. Gebruikelijke punten passeerden en interessant was het punt waar het evenement Gardenista in werd besproken. Iets nieuws wat in 2019 georganiseerd wordt in Kasteel Ophemert. Het ziet er daar prachtig uit en het zal van 15 t/m 19 mei worden gehouden. We zijn benieuwd. Voor de liefhebbers was er na de lunch de mogelijkheid om Amersfoort beter te leren kennen. Als oud-Amersfoorter ken ik de stad op mijn duimpje en ging ik met de OV-fiets en de trein weer huiswaarts. Ik hou u op de hoogte van de zaken die zaterdag besproken zijn.

oktober We zijn al weer eventjes geleden aan het najaar begonnen en de plantenruilbeurs hebben we ook achter ons liggen. De drukte viel een beetje tegen, maar het was gezellig zo met Koos die aankondigde op zijn 84e en net zijn 60-jarige huwelijksfeestje achter zich te hebben, dat hij volgend voorjaar wel wil stoppen. Na 35 jaar mag dat ook wel eens. Hij begon met het organiseren van de Geraniummarkt op de Brink met Groei & Bloei nadat hij gevraagd was door mw. Jehee. Van lieverlee kwamen er van allerlei taken bij. Zo was Koos nauw betrokken bij de jeugdeducatie in het groen, zoals Boomplantdagen, Voortuinkeuringen en plantenruilbeurzen. Secretaris is hij ook nog geweest en tegenwoordig doet hij de Ledenadministratie. Bij nieuwe leden stuurt hij hen een welkomsbrief met wat info van de organisatie. Daarnaast heeft hij een prachtige tuin met kas waar hij jarenlang de ingekochte stekjes verdeelde voordat ze naar de kopers gingen. Volgend jaar wordt dit ook anders gedaan, want we moeten met de tijd meegaan zo was de mening van o.a. G&B Soest. Het loopt wat terug, ook in Baarn, nu wat grotere afnemers zich hebben terug getrokken. We zullen volgend voorjaar zien of dit zal aanslaan. Dan zullen we ook van Koos afscheid nemen. Ook in het nieuwe jaar kijken we of we nog nieuwe vrijwilligers erbij kunnen krijgen, want voor mij is het dan ook al weer 20 jaar dat ik actief ben binnen Groei & Bloei. Met een wat drukkere betaalde baan en een keur aan ander vrijwilligerswerk, zal ook ik na de Open Tuinendagen een beslissing nemen of ik stoppen. Dit zeg ik overigens al 6 jaar lang! Dus mochten er nog mensen zijn die zich geroepen voelen om ons te komen ondersteunen, meld u aan. Wens u nog een mooi najaar en kom zeker naar de AV van 14 november, waar Hanneke Rutgers de jaarrekening 2016 zal presenteren en de begroting van 2017. Daarna zal Joost Hut, onze G&B hovenier met u bespreken wat er zoal in het najaar in de tuin moet gebeuren.

het begin
Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….