Column

Deze blog wordt bijgehouden door de webmaster. Wilt u reageren, mail dit naar info(at)baarn.groei.nl.

Door drukke werkzaamheden en ziek zijn van de webmaster verschijnt de column wat minder vaak in het jaar!

Najaar 2018

Alle weer records zijn dit jaar in elk jaargetijde wel gebroken! De droogte zet ook in het najaar door en je merkt het als je door Baarn fietst ook als je om je heen kijkt. Dode Rhododendrons als je richting het station gaat, maar ook diverse coniferen en Taxus struiken zijn helemaal bruin. Daar zal flink gesnoeid moeten worden om deze soorten weer de kans te geven van onderaf te gaan groeien. Ook in tuinen zie je flinke open gaten waar ooit mooie Buxus bollen gestaan hebben. Ook in onze eigen tuin staan deze bollen er verdord bij door de aantasting van het vlindertje of je hoe het beestje ook mag noemen. Ik laat ze nog maar even staan en ook de heggetjes die aangetast zijn. Van de winter maar eens bedenken hoe ik de vakken zal gaan beplanten! Want dat ze er uit moeten dat staat als een paal boven water. Ook leden hebben schade geleden. Een lid vertelde mij dat haar heide door de droogte gesneuveld is. Ik heb een kort interview afgenomen en dit staat in de Winteruitgave waar ik wat later mee gestart ben vanwege een maand afwezigheid vanwege een operatie. Maar ook omdat we dit jaar geen Kerstdemo hebben in Idea. De inspiratie was op bij onze Soester collega's en dus kunt u nu eens kijken bij zusterafdelingen of daar nog wat te doen is voor de Kerst. Wel hebben wij de bloemschikcursussen met de speciale Kerstsessies. Wellicht dat u daar nog kan meedraaien. Geef u dan even op bij Geery Last die deze cursussen coördineert. Wens u alvast een mooie Kersttijd toe en een goede jaarwisseling. Graag tot in het nieuwe jaar wat weer voor ons ligt en waarin weer veel nieuwe groene zaken op de agenda staan.

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL