Groei & Bloei Baarn Open Tuinenweekend 2017

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni is er weer het Landelijk Open Tuinenweekend. Leden in Baarn, Eemnes en Soestdijk willen graag hun paradijsjes aan u laten zien.

De deelnemende tuinen zijn te herkennen aan het Open Tuin-vignet, dat duidelijk zichtbaar bij elke tuin/park of complex te zien zal zijn. In het overzicht ziet u de dagen en tijden dat een tuin geopend zal zijn. De toegang is gratis. Natuurlijk respecteert u als bezoeker de tuinen. Pluk daarom niet ongevraagd bloemen of zaad. We wensen u veel inspiratie, leuke tuingesprekken, uitwisseling van tuinkennis en veel tuinplezier. Dank aan alle tuineigenaren voor de openstelling.

Kerkstraat 21, 3741 AJ

Dit is de tuin van Ot en Sien en ligt achter de RK Kerk. Het is een kleurige tuin met een grote diversiteit aan planten en struiken. Een mooie groene wand met coniferen en diverse doorkijkjes, een mooie vijver met prachtige vissen. De moeite waard om te zien en u kunt er zaterdag en zondag terecht. Op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17 uur.

De Botter 14, 3742 GB

De achtertuin grenst aan de Praamgracht en heeft een grote vijver in het midden liggen. Rondom zijn fleurige borders met een grote diversiteit aan planten en heesters. Tuin is open op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Cantonspark

Ingang Faas Eliaslaan. Het park is dagelijks voor publiek geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Dit jaar geen rondleiding want men is druk bezig met de voorbereiding voor de Johanna Westerdijkdag welke op 24 juni zal plaats vinden. Op dinsdag 20 juni kunt u wel meedoen aan de rondleiding.

Torenlaan 63, 3742 CS

Nieuw dit jaar is de tuin welke door Hedera hagen omgrensd wordt. Het is een Engelse tuin met mooi aangelegde borders. De moeite waard om er een kijkje te nemen. De tuin is open op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Berg en Dal, Jacob van Lenneplaan 12, 3743 AR

Dit is de tuin die bekend staat als van de heggen met de naam ‘Het Apostolisch Genootschap’ er in afgebeeld. De tuin is echter helemaal op de schop gegaan de afgelopen maanden en hovenier Evers uit Baarn heeft daar duizenden vaste planten en ander groen materiaal geplant. De heggen met de naam zijn overigens nu vervangen door een groot staand bord met naam. De moeite waard om het komende zaterdag te bekijken. De tuin is open van 11.00 tot 17.00 uur.

EEMNES

Het Dikke Torentje, Wakkerendijk 49, 3755 DB

De tuin rondom de kerk is open op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt auto en fiets achter de kerk parkeren en zo de tuinen inlopen.

Volkstuin De Eemakker, Noordersingel 18a (naast de Welkoop), 3755 EZ

Volkstuindersvereniging "de Eemakker" ligt gedeeltelijk aan de Noordersingel en aan de A27, pal naast de Welkoop. De hobby tuinders nodigen u van harte uit op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en (beperkt) op het complex. Ze ontvangen u met (gratis) koffie, thee, limonade, etc., maar ook wat lekkers; u kunt hiervoor terecht in het verenigingshuisje 'De Hut". (NB: er is geen toilet op het complex aanwezig). In de Hut vindt u ook informatie over de vereniging en een wandelroute. Deze voert u langs de meest opvallende tuinen en er zit ook een fotocollage bij. U treft een grote diversiteit in de aanleg van de tuinen. Van strak ingerichte tuinen tot meer 'frivole' en 'kunstzinnig' ingerichte tuinen met een grote verscheidenheid aan groenten, planten, bloemen, struiken en bomen. Er is ook een "bijentuin". Tuinieren is echt een leuke hobby! Hoe leuker je het vindt, des te meer tijd je in deze hobby investeert. Het is ook een hobby die zijn “vruchten” afwerpt.

SOESTDIJK

Noorderweg 1, 3761 ES

Sfeervolle achtertuin, mooie borders en doorkijkjes. Een echte tuin van een liefhebber met een grote variatie aan rozen, vaste planten. Mooie ingesloten tuin tussen diverse soorten hagen. Deze tuin in Soestdijk is op zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Vredehofstraat 10, 3761 HB

Een mooie tuin passend bij het jaren-30 huis. Grote blauwspar in de voortuin en achter mooie borders en Rhododendrons met leuke slingerpaadjes en veel meer. Kom voor het eerst naar deze tuin in Soestdijk op zondag is het open van 11.00 tot 17.00 uur.