Baarn

Dagtocht naar Noord-Drenthe 21 juli 2023

Met deze bijzondere (wat langere) dagexcursie vertrekken we vanaf de Wereldwinkel, Vredehoffstraat 9b, Soest. Vertrektijd 7.30 uur (aanwezig zijn om 7.15 uur).
De eerste tuin die we bezoeken is Aan de Vaart, van Mathilde te Velde en Ben Nusse in Foxwolde. Langs de entree geven vele tinten blauw al een voorproefje van deze mooie tuin. Langs de gele zonneborder, de verborgen witte tuinkamer en de oranjerie/serre met veel bijzondere kuipplanten, kom je op het grote gazon. Links overheersen lila-blauw-rode tinten en rechts zachtgeel met wit. Er
is ook een schaduwtuin. De eigenaar kweekt ook tomaten, paprika’s en komkommers en er is grote groente-/kweek/pluktuin. Hij verkoopt bijzondere planten. Hier krijgen we bij aankomst koffie/thee met wat lekkers.

Vervolgens gaan we naar Museum De Buitenplaats in Eelde. Daar gaan we eerst lunchen (kopje huisgemaakte soep, 2 royaal belegde broodjes, of 2 sandwiches, een glas melk, karnemelk of vruchtensap) en daarna de tuin van het museum bezoeken. Er is een prachtige tuin, die gedeeltelijk formeel en organisch is. Er lopen zichtlijnen langs waterloopjes. Er is achter het Nijsinghhuis een geometrische tuin met verdiepte spiegelvijver, appelhof en mooie borders. In dit gedeelte is ook een slangen-muur met rozen en druiven. Verder zijn er taxus, beuken en ilexsculpturen. Oppervlakte 1 ha.

De laatste tuin die we bezoeken is de tuin van Cocky Stottelaar in Peize.
De tuin bestaat uit vier gedeelten. Vanuit de eerste tuinkamer met fraaie lila-blauwe tinten wandelt men naar een rechthoekige vijver met wit-gele beplanting. Vervolgens kom je in de boomgaard met rozenprieel. De laatste kamer is een schaduwtuin met mooie bladvormen. Oppervlakte 6000 m2. Hier krijgen we nog koffie/thee met lekkernij.

Natuurlijk mag een kwekerij niet ontbreken en daarom gaan we onderweg de kwekerij van Brian Kabbes in Sumar bezoeken. Brian staat bekend om zijn vele bijzondere planten.

Om 5 uur vertrekken we weer richting Soest.
Aankomst ongeveer 18.45/19.00 uur.
Kosten dagtocht inclusief:
- Entrees 3 tuinen waarvan 2 tuinen met koffie/thee en lekkernij
- Lunch bij Museum De Buitenplaats
- Vervoer per bus
- Fooi chauffeur

- Vertrek bus om 7.30 bij de Wereldwinkel, Steenhoffstraat 9A, Soest
(graag om 7.15 uur aanwezig zijn)
- Verwachte thuiskomsttijd omstreeks 18.45 / 19.00 uur
- Kosten leden Tuinstruiners: € 58
- Kosten niet leden : € 61
Opgeven voor 5 juni:
Ank Maertens, Noorderweg 1, 3761 ES Soest, email: maertensank@casema.nl
Betalen bij H.M. Morelissen, Veenbesstraat 644, Soest. Voor 5 juni.
Ibannummer: NL 75 INGB 0001 2588 94.